dinsdag, januari 29, 2008

 

Goud

Beleggers die niets in goud zien, wijzen steeds op het feit dat de goudprijs nu pas boven het hoogste niveau van de jaren tachtig is gekomen. Dat feit moet dan gelden als bewijs dat goud niets is.
Beleggers die wel in goud geloven, wijzen op het feit dat de goudprijs de afgelopen jaren structureel omhoog is gegaan en dat die trend nog helemaal intact is.
Even buiten het feit of goud nu wel of niet een indicator voor inflatie is en of het nu wel of niet een vluchthaven is, feit blijft dat het momentum er nu gewoon is.
Daarmee is niet gezegd dat de prijs naar $3000 per ounce gaat. De toenemende welvaart in China en India maakt het echter logisch dat ook een vrij nutteloos metaal als goud steeds meer vraag gaat zien. We kunnen leven zonder goud, terwijl ze niet zonder olie kunnen. Beleggen in goud is dus niet kiezen voor een belegging in een product dat we echt altijd nodig zullen hebben. Dat hoeft ook echter niet. De beurs staat vol met beleggingsobjecten die we niet nodig hebben. Als u dus in goud wilt beleggen, dan moet u dat gewoon doen en u niet laten leiden door argumenten over de jaren tachtig. We leven nu en nu is de vraag naar goud nog altijd groeiende. Dat lijkt de prijs van goud steeds verder op te jagen, maar de dalende dollar kan daar ook debet aan zijn.
De beste / zekerste belegging in goud is misschien wel die ring om uw vinger en de ketting om uw hals. Het mooie van die belegging is dat u er dagelijks van kunt genieten, wat ook de koers van goud op dat moment is


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?