dinsdag, augustus 15, 2006

 

Tenniscoach vijf jaar in cel

Rene van den Berg, de tenniscoach die gouden bergen beloofde aan zijn vrienden, mits ze maar veel geld naar hem overmaakten, die mag voor vijf jaar op kosten van de staat in een gesloten hotel gaan verblijven. Alhoewel niemand ooit nog een deel van het geld terug heeft gezien vindt
van de Berg zichzelf nog altijd geen oplichter. Hij is volgens eigen zeggen zelf het slachtoffer van bedrog door zijn 'vrienden'. Die gaf hij miljoenen mee zonder ook maar te weten waar het geld heen verdween. Dat hij ze amper kenden en dat die mannen uit voormalig Joegoslavië kwamen deerde Van de Berg niet. Ze beloofden hem gouden bergen en hij beloofde dat vervolgens zeer overtuigend aan zijn vrienden. In Servië woont er nu een paar man zeer riant en geen hond die weet hoe ze aan dat geld komen. Van den Berg heeft niet eens een naam van die mannen. Vanuit de Serven een perfecte misdaad. Ze heben een ander zover gekregen dat de misdaad voor hen werd geregeld.
Dit doet erg denken aan hoe in de armere volkswijken nu wietplantages geplaatst worden. Mensen worden aangesproken door 'vrienden' die veel geld beloven. Als er vervolgens een inval komt, dan weet niemand ook maar iets van die 'vrienden'. Dat die ook niet meer langskomen is
ook zo gek niet. Van den Berg is er goedkoop vanaf gekomen. Als hij zelf had moetne werken voor die verdwenen miljoenen, dan had hij een vol leven nodig gehad. Nu kost het hem slechts vijf jaar.
De mensen die met hem in zee zijn gegaan, zijn al genoeg gestraft. Ze zijn hun geld kwijt en geen recht op garantie. Ze hadden allemaal beter moeten weten.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?