maandag, mei 08, 2006

 

Winst Berkshire Hathaway +70%

Ik schreef het vorig jaar al, als natuurrampen uitblijven, gaan verzekeraars als Berkshire Hathaway giga winsten maken. In het eerste kwartaal bleven rampen uit en ging de winst van Berkshire dus met 70% omhoog.
Warren Buffett was dit weekend met meer in het nieuws. Voor het eerst heeft hij namelijk in het buitenland een bedrijf overgenomen. Al eerder heeft hij al wel buitenlandse beleggingen gedaan, waaronder een prachtige belegging in PTR. (Bekend bij Global Energy Newsletter abonnees). Zijn eerste buitenlandse overname is in Israël, nu niet direct de meest logische en veilige plek op de wereld, maar Buffett sluit niet uit dat hij in meer landen gaat beleggen.
Buffett kocht voor 4 miljard dollar een 80% belang in familiebedrijf Iscar Metalworking. Hiermee heeft Buffett in één klap 10% van zijn vrije cash belegd. Hij moet dus nu blijkbaar wel uit Amerika weg omdat er volgens zijn maatstaven niets interessants meer te vinden is. Tevens profiteert hij door de buitenlandse overnames van een verdere daling van de dollar. Volgens Buffett heeft hij nog een idee voor een investering van nog eens 15 miljard dollar. Hij wil daarover op dit moment verder nog niets zeggen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?