woensdag, mei 24, 2006

 

Airspray bod gestand gedaan

Rexam doet haar bod op Airspray gestand. Hoewel de lat op 95% was gelegd en slechts 83% van de aandelen was aangemeld geven ze nu al aan dat ze de rest gaan uitroken door een uitkoopprocedure.
Aandeelhouders die nog niet eerder aangemeld hebben kunnen dat nu nog tot 12 juni doen.
Het is nu de hoop van Rexam dat de dreiging met een uitkoopprocedure de overige aandeelhouders zover brengt dat ze zonder mopperen de aandelen alsnog inleveren. Hoe hard ze daadwerkelijk 17% kunnen uitroken is de vraag. Helaas heeft een rechter recent een bedrijf gelijk gegeven in een vergelijkbare zaak. Dit is niet hoopgevend.
Als u nog aandelen heeft, moet u zich afvragen of u die ellende in wilt gaan. In het ergste geval wordt het aandeel van de beurs gehaald en blijft u zitten met onverhandelbare aandelen. Zo'n bedrijf kan dan de onderneming leeghalen en u met een lege huls laten zitten. Er zijn bij niet beursgenoteerde ondernemingen veel minder beschermingen voor aandeelhouders. Persoonlijk zou ik aandelen proberen op de beurs aan te bieden tegen de biedingskoers. Zo geeft u anderen de kans outside aandeelhouder te worden en schaadt u de rechten van de andere overgebleven 17% aandeelhouders het minst.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?