maandag, februari 06, 2006

 

Extreem kortlopende opties

Het beursbedrijf Euronext probeert de Amsterdamse optiehandel te interesseren voor opties met een looptijd van slechts een week. De introductie van deze extreem kortlopende indexopties volgt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar.
Met de nieuwe opties richt derivatenbeurs Euronext.liffe zich op zeer speculatieve beleggers met een extreem korte tijdshorizon.
- Deze nieuwe opties maken het makkelijker om te gokken op een beweging. Het is wel duidelijk waarvoor ze dus dienen... namelijk het betere casinowerk. Euronext heeft belang bij veel handel en veel handel is nu eenmaal vaak ook speculatieve handel.
Als belegger zie ik hier niet zo enorm veel meerwaarde. Het zou kunnen dat ze soms lekker uitkomen omdat ze waarschijnlijk in de tussenuitoefenprijs waardes gaan zitten, dus een uitoefenprijs 446, 447, 448, maar het doel is hier vooral speculatieve handel uitlokken. Uiteindelijk zijn opties nooit bedoeld voor speculatieve handel. Als optietechneut doet het me pijn dat opties op die manier misbruikt worden. Er is zoveel moois mee mogelijk!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?