vrijdag, december 09, 2005

 

Een saaie beursweek

(Jack Hoogland)
Per saldo was het een saaie week op de Amerikaanse beurs. Nadat vorige week donderdag een beginnende correctie de kop in werd gedrukt met een krachtige stijging zagen we deze week een gebrek aan "follow through". Ofwel, de beurs is niet bij machte geweest om de stijging verder te zetten. En het wordt inderdaad wel tijd voor een fatsoenlijke correctie. De Nasdaq sloot gisteren op 2246 en de laatste serieuze top die werd neergezet was op 2155. Vaak zien we dat eerder neergezette top als steun geldt en in dit geval zou dat betekenen dat een correctie van een procent of vier eraan zit te komen.
Met onze Top-Analyst strategie zitten we nu in de luxe posities dat het ons eigenlijk niet zoveel uitmaakt of dit scenario al dan niet gaat uitkomen. We hebben op dit moment acht long (gekochte) posities in portefeuille en acht short posities. De long posities staan per saldo op een mooie winst en de short posities staan quitte. Zet deze correctie door, dan gaan we onze long posities sluiten en profiteren we ervan met onze short posities. Een comfortabele manier van beleggen dus.
Sinds de start ruim anderhalf jaar geleden hebben we met deze strategie een rendement van 41% behaald en daarmee heeft deze strategie de beursindices dubbel en dwars verslagen. Ook profiteren van deze doordachte strategie? Meldt u dan nu aan voor een proefabonnement.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?