donderdag, juli 07, 2005

 

Waarom beurs analisten nuttig zijn

Door Jack Hoogland

Beurs analisten vertellen meestal onzin en daarnaast is hun mening vaak gekleurd door commerciele belangen, maar ze kunnen ook zeer nuttig zijn. Zolang we maar goed gebruik van ze maken. Naast het afgeven van een buy-, hold-, en heel zelden een sell-advies doen ze nog iets anders, en dat is waar we met STE Top-Analyst Trading op een slimme manier gebruik van maken.Ze moeten namelijk ook een voorspelling afgeven voor de kwartaalcijfers van het bedrijf dat ze volgen. En dat geeft een concrete mogelijkheid om hun performance te meten. Want zodra het bedrijf haar kwartaalcijfers bekend maakt, kan de hele beleggerswereld zien hoeveel de winstvoorspelling van iedere analist waard zijn gebleken.

De besten verdienen mega-salarissen
Sterker nog, er wordt zelfs bijgehouden hoe goed iedere analist is in het maken van winstvoorspellingen, en daar wordt zelfs een ranglijst van opgemaakt. En u kunt zich voorstellen dat de beste analisten mega-salarissen verdienen. Met STE Top-Analyst Trading laten we deze beste analisten voor ons werken. Zodra we zien dat een topper een winstvoorspelling afgeeft die afwijkt van zijn collega's gaat er bij ons een lampje branden en plaatsen we het aandeel op een watchlist. Daarna kijken we iedere dag naar de grafiek op zoek naar een goed instapmoment.

Topper Thomas: Een praktijkvoorbeeld:
Hartford Financial Services (HIG) is een grote Amerikaanse verzekeraar met 30.000 mensen in dienst. Dit bedrijf wordt gevolgd door 19 analisten. Deze analisten hebben allemaal een winstvoorspelling gemaakt voor het komende kwartaal en gemiddeld verwachten ze $1,87 winst per aandeel.
EĂ©n van deze analisten is Thomas Cholnoky van Goldman Sachs en over de afgelopen twee jaar is gebleken dat hij de beste is in het afgeven van winstvoorspellingen voor Hartford. Topper Thomas is het niet eens met zijn collega's, want hij is een stuk positiever over de kwartaalwinst van Hartford. Hij verwacht namelijk een winst van $2,07 per aandeel.

Wat zou u doen als u Topper Thomas' collega was?
Stel nu dat u een van die andere 18 analisten was, en u zou zien dat Topper Thomas veel positiever over Hartford's komende cijfers is dan u. Wat zou u doen? U zou in ieder geval even al uw cijfers gaan nagaan om te kijken of u toch niet te pessimistisch was. Daarnaast zou u waarschijnlijk toch ook even uw contacten binnen Hartford raadplegen, en misschien zou u zelfs tot de conclusie komen dat u de winstverwachting toch iets zou moeten verhogen.
En wat doen wij met Topper Thomas' oordeel?
Wij plaatsen het aandeel meteen op onze watchlist met koopkandidaten. Daarna bekijken we iedere dag de grafiek om te zien of er een goed instapmoment is.
We weten al dat Goldman Sachs (Thomas' baas) haar klanten zal aanraden het aandeel te kopen. Als een aantal van de andere 18 analisten ook besluiten om hun winstverwachting te verhogen, zullen hun bazen het aandeel ook aan hun klanten aanbevelen, en dat zal de koers omhoog drijven.

Zodra we dat zien gebeuren, en we kunnen instappen zonder teveel neerwaarts risico (want je weet tenslotte maar nooit), dan kopen we het aandeel met als doel mee te profiteren van de koersstijging. Op die manier profiteren we via STE Top-Analyst Trading van het werk van de allerbeste beursanalisten. Profiteer ook van de research van deze toppers en klik hier om u aan te melden voor een abonnement.<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?