maandag, juni 20, 2005

 

Diamantzoeker Iciena

De lezers die de Beursbox nieuwsbrief al meer dan twee jaar lezen kunnen zich ongetwijfeld herinneren dat ik een tijd de diamantzoeker Iciena intensief gevolgd heb.
Indertijd was er de wens om nieuwe aandelen uit te geven op 0,25 per aandeel, maar op dat moment kon je ook voor 0,225 de aandelen op de beurs krijgen. Als gok hebben we toen ingezet op Iciena.
Hun verhaal was dat ze puur op basis van oude onderzoeksresultaten van anderen gingen bepalen waar ze een heel gering aantal boorgaten gingen maken. Hun voordeel, heel weinig kosten en op deze manier de kans op succes vergroten.
U zult begrijpen, de uitgifte van nieuwe aandelen was geen succes en heel de operatie liep enorme vertraging op omdat ze consessies moesten doen ten aanzien van het aantrekken van nieuw geld. Dat nieuwe geld kwam er, maar waarschijnlijk onderhands.
De site ging offline en het werd stil.
Ik heb echter geduld, want ik kende ondertussen de initiatiefnemers persoonlijk en wist dat ze zich er wel in zouden vastbijten en er alles aan zouden doen om toch te slagen. Dat is geen garantie dat het lukt, maar snel opgeven zouden ze het niet.
Vrij recent kwam de koers weer terug op het niveau waarvoor ik instapte en op dat niveau staat de koers nog altijd.
Er kwam vrijdag weer een teken van leven van de onderneming. Ik laat u even meelezen:
"Dear Friends and Shareholders,
What follows is a link to Iciena's most recent news releases. Iciena is very pleased to announce the appointment of Mr. Samuel E. Sapper as President and CEO, please take note of Mr. Sappers credentials , briefly described in the release. In addition Iciena's team is very excited to announce the resumption of our drill program on specific targets (the Jatoba Kimberlite Cluster) on our 100% owned properties in the Paranatinga Diamond District, in Mato Grosso, Brazil. We are also eagerly awaiting results from four of the first eight holes drilled . Kimberlitic rock with key indicators caused Dr. Jose Carlos Gaspar at the University of Brasilia to recommend testing for micro-diamonds.
With multinational diamond producers such as Rio Tinto investing in junior Brazillian diamond explorers, Brazil is promising to garner market attention as news is released.
Go to www.iciena.com , for the latest.
Call jeff @ 604-683-0033 or email at info@iciena.com".

Vriendelijke groeten,

Tom Lassing
www.beurbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?