dinsdag, maart 15, 2005

 

De weg omlaag


Met olie op een hoogtepunt en het cijferseizoen dat nu over het hoogtepunt heen begint te raken, wordt het tijd rekening te gaan houden met een oude beurswijsheid. Go away in may....
Maar het is pas maart?

- Ja, het is pas maart, maar in 1997 werd in maart al een topje gevormd waar beleggers indertijd maar beter rekening mee gehouden hadden. In 1998 kregen we de gevoelige tik pas in April. In 1999 kenden we ook in maart al een stuk correctie. We moeten dus al in maart rekening gaan houden met die beurswijsheid.

Waarom ga ik terug tot deze jaren?

- In mijn ogen zijn we voor een deel terug in een beurs die begint te lijken op die jaren. Nu is iedere vergelijking natuurlijk in de grond onmogelijk, omdat zoveel parameters nu anders zijn, maar in de kern heb ik het gevoel dat we, net als toen, de onderliggende economische waarheid aan het verdoezelen zijn.
Toen was het vooral negeren van het feit dat er lucht gecreëerd werd, nu is het vooral een economisch herstel verwachten terwijl de economie al op de top van de golf is. De beurs loopt maar door, terwijl de wereld zich zou moeten opmaken voor komende slechtere tijden.

Onder de 370 acht ik de kans aanwezig dat we verder kunnen dalen. Immers is dan een eerste serieuze steun gebroken, staan we 2,5% onder het hoogste punt en zullen de eerste twijfels over de afgelopen stijging van de beurs zich aftekenen. De stieren, dat wil zeggen, de beleggers die de beurs steeds hoger zetten, zullen dan ook hun posities gaan afdekken want een correctie van die omvang doet pijn.
Zekerheid dat de daling doorzet is er natuurlijk nooit, maar ik heb express gewacht tot een flinke daling om te voorkomen dat teveel kans gelopen wordt op een valse beweging omlaag.
Dat is dan ook de reden dat ik u aangeef te wachten tot een slot onder de 370 EN een opening de volgende dag die ook onder de 370 blijft. Daarna valt er in te zetten met een te kopen put optie op de AEX.
Zo zou er dan gedacht kunnen worden aan bijvoorbeeld een Put april 360 of een Put april 365.

Welke is voor u het meest interessant? Kijkt u even naar de optiemaximalisator die u vindt op of via de volgende sites:
www.beursbox.nl
www.beursonline.nl

Stop loss op uw ingenomen positie is 372 voor de AEX. Een slot daar weer boven houdt in dat u de ingezette positie toch weer (helaas met verlies) zult moeten afstoten.

Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?