maandag, februari 21, 2005

 

Stocktrends (1)


De afgelopen dagen hebben veel lezers van de nieuwsbrief het programma van www.next150.com gedownload. Het viel de eigenaar van StockTrends op dat er ineens zoveel downloaders uit de Beursbox hoek kwamen dat hij gisteren even contact opnam met de vraag wat of ik dan precies gedaan had om de interesse in zijn programma zo te verhogen.

Belangrijk is nu voor iedereen die het programma heeft download, om het ook te gaan gebruiken.
Daarom even een korte uitleg om goed te starten:
Open het programma door op het icoon te klikken: 'Stocktrends'
De eerste keer moet u mogelijk even wat invullen, als het programma al eerder opgestart is, dan gaat u eerst de koersen ophalen door op 'Koersen bijwerken' te klikken.
Als dat gedaan is, dan klikt u op Ă©Ă©n van de fondsnamen. U ziet zowel fondsen, aandelen en indices in de lijst staan. Dubbelklikt u op bijvoorbeeld AEX.
Om de Japanse Candles voor te krijgen klikt u rechts boven op 'Japanse Candles'. Dan gaat u naar rechts onder waar u klikt op 'zoom in'.
U klikt vervolgens Ă©Ă©n keer met de linkermuisknop in de grafiek op de plek die u zo als linkerkant van de detail grafiek wilt zien, ik kies zelf vaak voor ongeveer een 6 tot 9 maanden terug in de tijd. Daarna klikt u met de linkermuisknop rechts naast de grafiek.
U heeft nu uw eerste detailgrafiek op uw scherm.
Door boven even de 'instellingen' aan te passen kunt u de indicatoren even goed afstellen. Ook kunt u kleuren en gemiddelden aanpassen. Links onder de grafiek kunt u kiezen welke indicatoren u aanzet. Rechts van de grafiek kunt u bepalen welke gegevens u in de grafiek bijgeplaatst wilt hebben.
Weerstandslijn plaatsen? Ga naar 'Weerstandslijn' boven de grafiek en kies welke u wilt. Als u gekozen heeft gaat u naar de grafiek en met de linker muisknop klikt u in de grafiek aan waar u eea wilt hebben.
Ik gebruik dit programma dagelijks en hoewel er nog enkele wensen open staan (waar nog aan gewerkt wordt) is het nu al een heel handig programma dat voor heel weinig geld beschikbaar is. De eerste 30 dagen is het zelfs gratis te gebruiken, laat u die kans dus niet ontnemen.
Als u het programma ook wilt downloaden, dan kan dat op: www.next150.com. (Als u het programma download, geeft u dan svp aan dat u dit via Beursbox deed. Ik wil de eigenaar van dit pakket het gevoel laten krijgen dat Beursbox de belangrijkste of minstens één van de belangrijkste financiële site(s) van Nederland is.)

Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?